در بسیاری از اوقات یک روند طولانی و ناخوشایند، باعث بیحوصله شدن والدین نسبت به کودکان نوآموز میشود. و این مساله باعث عدم علاقه کودکان به مطالعه میشود. ما باید با آموزش کتابخوانی به کودکان نوآموز آنها را حمایت کنیم تا موقع خواندن، احساس راحتی و موفقیت کنند و خواندن را دوست داشته باشند.
بنابراین وقتی بچهها برای خواندن هر کلمه در صفحه تلاش میکنند، پافشاری بر خواندن کتابهایی که برایشان مناسب نیست، یا روان خواندن صفحهای از کتاب، بدون آن که بتوانند بفهمند و به یاد آورند، آنچه را که خوانده اند، بینتیجه است.
ناامید نشوید!
لیستی از اشتباهات والدین برای حمایت از کودکان نوآموز که منجر به بلندخوانی همراه با آرامش و نیز تواناتر شدن آنها میشود، با شما مطرح میکنیم.
- خواندن او را متوقف نکنید. نگویید «دوباره این خط را درست بخوان»، اجازه دهید ادامه دهد.
- اگر میخواهید کودک احساس راحتی کند، خواندن او را قطع نکنید. درصورت لزوم دفعه بعد که خودتان متن را خواندید، اشتباه او را اصلاح کنید.
- به کودکان نوآموز نگویید «یالا، زودباش. تو باید سریعتر بخوانی!» یا «آرامتر، داری سریع از آن میگذری!» نمونهای از موزون و روانخواندن را به او ارائه دهید. روانخوانی از طریق نمونهخوانی والدین و معلم و نیز تمرین مکرر، آموزش داده میشود. برای کمک به روانخوانی کودک، کتابی متناسب با سطح او تهیه کنید.
برای شروع، روز اول از فرزندتان بخواهید تمام یک کتاب را از روی جلد تا پشت جلد آن بخواند.
روز دوم از او بخواهید تمام کتاب را دوباره بخواند، و بعد شما بند به بند یا صفحه به صفحه آن را بخوانید و سپس از کودک بخواهید آنچه را خواندهاید، تکرار کند. میتوانید از او بخواهید آنچه را میخوانید، با انگشتش دنبال کند.
روز سوم، ابتدا شما کتاب را بخوانید و بعد همزمان با هم بخوانید. بدین صورت به کودک کمک میکنید که خواندن موزون را یاد بگیرد.
روز چهارم، اول شما کتاب را بخوانید و بعد از کودک بخواهید که خودش آن را بخواند.
روز پنجم، روز نمایش مهارتهای فرزندتان است! از او بخواهید، کتاب را خودش بخواند.
- به کودکان نوآموز نخندید. بر خود مسلط شوید. اگر فرزندتان نهایت تلاشش را میکند و دراین حین دچار اشکالی میشود که شما را قلقلک میدهد، خود را کنترل کنید.
- نگویید «تو این را میدانی»، کلمه را بخش کنید و به او کمک کنید تا بخشها را با هم ادا کند.
- نگویید «تو اشتباه میکنی، کلمه درست… . است». سکوت کنید، اگر قرار باشد هربار که کودک گیر میکند، برای دانستن کلمه درست به شما نگاه کند، هیچوقت مهارتهای کشف در تمرین خواندن را کسب نخواهد کرد.
از کودک درباره صفحهای که درست خوانده بود سؤال کنید. به کودک کمک کنید تا خودش را زیر نظر بگیرد.
در مقام پدر و مادر، مهم است که به کودکمان – هنگامی که با ما کتاب میخوانند – آرامش دهیم تا آنها مطالعه را دوست داشته باشند. کودکان نیاز به تمرین دارند و باید احساس کنند کتاب خواندن بههمراه والدین امن، طبیعی و لذتبخش است.
دسته بندی: مقالات
نظری بدهید
لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
بدون دیدگاه