اطلاعات تماس

آدرس و تماس با انتشارات عارف کامل : میدان انقلاب (ضلع جنوب شرقی )- کوچه آبرو - پلاک 2 -واحد 48 تلفن : 66494286-09128040484

چرا آموزش داستان نویسی به کودک اهمیت دارد؟

کودک | داستان نویسی | آموزش داستان نویسی به کودک | انتخاب کتاب | کتاب کودک | پرورش خلاقیت | مهارت حل مسئله

همانطور که می دانید یکی از راه های پرورش خلاقیت در کودکان و نوجوانان تقویت قوه تخیل است. داستان نویسی توسط کودک می تواند به نوعی محرک و پرورش دهنده تخیل و خیال پردازی کودکان باشد. اگر شما نیز میخواهید بدانید که چرا آموزش داستان نویسی به کودک اهمیت دارد؟ با ما تا انتهای این مقاله همراه شوید.

داستان نویسی به کودک کمک می کند تا قدرت تفکر، منطق و نظم را در خود پرورش دهد. شما می توانید در سنین خردسالی به کودکتان یاد بدهید که چطور ساختار یک داستان را بشناسد با این کار در سنین نوجوانی و بزرگسالی می تواند به راحتی داستان ها را تحلیل و نقد کند.

فواید آموزش داستان نویسی به کودک

داستان‌نویسی می‌تواند یکی از جذاب‌ترین و مؤثرترین موضوعات آموزشی باشد، تأثیر و نتایج آن در آیندۀ دانش‌آموزان انکار ناپذیر است.

آموزش داستان نویسی به کودک کمک می کند تا مهارت حل مسئله، اعتماد به نفس، خلاقیت را در خود پرورش دهد.

روش های آموزش داستان نویسی

داستان را از زبان حیوانات محلی تعریف کنید

می توانید به کودک پیشنهاد دهید که داستان از زبان حیوانات و با گفتگو کردن یک دیگر روایت شود. برای کودکان این روش خیلی جذاب و اثر بخش است تا اینکه نقش ها در قالب انسان ها باشند.

نمایش بازی کردن با موضوع داستان

قبل از اینکه کودک داستان نویسی را شروع کند، از او بخواهید درباره آن داستان یک نمایش بازی کند.

بازی کردن نقش های داستان قبل از نوشتن باعث می شود تا جرقه داستان پردازی کودک شروع شود. مخصوصا این روش برای کودکانی که خواندن و نوشتن را یادگرفته اند مناسب است، به این صورت که از او بخواهیم ابتدا صحنه هایی را به صورت نمایش اجرا کنیم و بعد کودک آنچه را که دیده روی کاغذ بیاورد و با تخیلات خود به داستان بپردازد.

داستان نویسی با خواندن داستان های دیگر

می توانید قبل از شروع برای کودک یک داستان بخوانید و از کودک بخواهید داستان را با شخصیت های خیالی خود ادامه دهد و انتهای داستان را تغییر دهد. این روش برای کودکان بسیار جذاب و البته تاثیر گذار می باشد.

درباره آینده صحبت کنید

یک روش دیگر برای آموزش داستان نویسی برای تقویت قدرت تخیل کودک صحبت درباره اتفاقات و برنامه های آینده است. به این منظور که از کودک بخواهید به جای اینکه درباره اتفاقاتی که در گذشته افتاده صحبت کند، از آینده برای شما بگوید. مثلا، “تو دوست داشتی بزرگ که شدی معلم بشی، اگر معلم شدی چه کارهایی انجام میدی؟ چه چیزایی رو به بچه ها یاد میدی؟”

در داستان از تصویر و نقاشی استفاده کنید

برای درک بهتر داستان، از کودک خود بخواهید از تصاویر و نقاشی در داستان خود استفاده کند.

در کودکان خردسالی که هنوز توانایی خواندن و نوشتن ندارند نیز می توان به این شیوه داستان نویسی را به آن ها آموخت. به این صورت که کودک تصاویر را می بیند و داستانی را تعریف می کند. می توان کودک را با استفاده از تصاویر و نقاشی کودک را با داستان آشنا کرد.

مثلا تصاویر را به کودک نشان دهید و از او بخواهید داستانی را که در ذهنش شکل گرفته را برایتان تعریف کند و درباره داستان با هم صحبت کنید.

نظری بدهید

There are no products