اطلاعات تماس

آدرس و تماس با انتشارات عارف کامل : میدان انقلاب (ضلع جنوب شرقی )- کوچه آبرو - پلاک 2 -واحد 48 تلفن : 66494286-09128040484

۱۰ روش علاقمندسازی کودکان به کتابخوانی

کتاب کودک , کتاب مناسب کودک , مطالعه کتاب , کودک کتابخوان

 10 روش علاقمندسازی کودکان به کتابخوانی تکنیک هایی است که در دنیای پر هیاهوی امروز مطالعه‌ کتاب را توسط کودکان در مقابل بازی‌های ویدئویی، تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی تحت تاثیر قرار میدهد.

تربیت کودکان کتاب‌خوان بزرگ‌ترین کمک به افزایش مهارت‌ها و خلاقیت آنها است، چه بهتر که این آموزشها از سنین کم آغاز شود.

۱۰ روش علاقمندسازی کودکان به کتابخوانی:

۱. اجازه دهید  کودک در هنگام مطالعه اختیار را به دست بگیرد.

زمانی که با بچه‌ها کتاب می‌خوانید، بگذارید آنها داستان را هدایت کنند. به جای آنکه دقیقا به آنها بگویید که کجا اشتباه کرده‌اند، آنها را راهنمایی کنید.

همچنین زمانی که فرزندتان علاقه‌مند به خواندن ادامه داستان است، جلوی او را نگیرید. با پرسیدن سوالات مختلف، او را متوقف نکنید؛ وقفه ایجاد کردن به طور مداوم، تنها منجر به از دست دادن جذابیت و لذت خواندن کتاب میشود.

۲. به فرزند‌تان کتاب هدیه بدهید.

کتاب‌ بهترین هدیه‌ای است که می‌توانید به فرزندان خود بدهید. اگر  فرزندتان به مطالعه علاقه نشان می‌دهد، به او کتاب هدیه بدهید.

۳. به گردش کتابخانه‌ای بروید.

کتابخانه بهترین مکانی است که می‌توانید با فرزندان خود در آنجا وقت بگذرانید. این کار هم امکان مطالعه رایگان را فراهم می‌کند، هم به شما کمک می‌کند تا فرزندان را به مطالعه علاقه‌مند کنید.

۴. بگذارید بچه‌ها لذت مطالعه را تجربه کنند.

به فرزندتان اجازه دهید خودش کتاب انتخاب کند؛ بدین صورت متوجه میشوید که فرزندتان به چه موضوعی بیشتر از سایر موضوعات علاقه‌مند است. 

کودکان با یکدیگر فرق دارند. اجازه دهید تا آنها هم درباره خرید کتاب نظرشان را بیان کنند. همه بچه‌ها از کتاب داستان لذت نمی‌برند، ممکن است به مطالعه تاریخ یا دایناسورها علاقه‌مند باشند، نظر خود را به آنها تحمیل نکنید.

۵. به فرزندتان کمک کنید تا سطح مطالعه خود را ارتقا دهد. 

برای افزایش شانس موفقیت و علاقه‌مندی آنها را درگیر عنوان و جلد کتاب کنید. قبل از شروع به خواندن، از آنها سوال کنید که فکر می‌کند کتاب درباره چه موضوعی است؟

می‌توانید با خواندن لغات دشوار و توضیح معانی، در خواندن به آنها کمک کنید. بدین شکل کمک میکنید تا کودک نکته و مفهوم اصلی کتاب را بفهمد.

۶. روی یک ژانر خاص متمرکز نشوید.

ممکن است کودک در ابتدا علاقه‌ خود را به داستان‌های کارآگاهی نشان دهد و بعدها سلیقه‌اش به سمت داستان‌های تخیلی تغییر کند.

خیلی نگران نباشید که کتاب مورد مطالعه کودکتان ادبیات عالی دارد یا خیر. فقط تلاش کنید تا روز به روز شاهد افزایش علاقه‌ او به مطالعه باشید.

۷. به فرزندانتان کتاب‌هایی بدهید که برای آنها جذابیت دارد.

از علاقه‌مندی فرزندان‌تان آگاه باشید. رمز اصلی علاقه‌مند کردن بچه‌ها به مطالعه این است که بتوانند با کتاب به درستی ارتباط برقرار کنند. زمانی که کتاب‌های جذاب در اختیار بچه‌ها گذاشته شود، به‌طور خودکار به خواندن کتاب‌های بیشتر مشتاق می‌شوند.

۸. مطالعه باید به یک ارزش خانوادگی تبدیل شود.

بچه‌ها کاری را انجام می‌دهند که می‌بینند. اگر ببینند که مطالعه‌ روزانه دارید، آنها نیز این راه را دنبال خواهند کرد. آن‌ها با این باور بزرگ می‌شوند که مطالعه باید به عادت تبدیل شود چون والدین و خواهران و برادران بزرگ‌تر نیز به آن عمل می‌کنند. 

۹. تحقیق درباره کتاب را به یک فعالیت جالب تبدیل کنید.

ممکن است جزء والدینی باشید که باید به فرزندان خود مطالعه کردن را یادآوری کنید، پس این عادت‌ را در آنها تقویت کنید. پس نیاز دارید مطالعه کردن را به فرزندتان نشان دهید.

برای ایجاد عادت مطالعه، وظیفه اصلی شما این است که محیطی برای فرزندتان فراهم کنید که آنها مشتاق به مطالعه کردن بشوند. هنگام خرید کتاب، از آنها بخواهید که یک کتاب را انتخاب کنند و دلایل این انتخاب راد هم بپرسید.

۱۰. برای مطالعه یک نقطه دنج و خلوت ایجاد کنید.

مکانی را در اختیار فرزندتان بگذارید که برای مطالعه به آنجا برود. یک اتاق کوچک و دنج با صندلی راحت، که نزدیک به کتاب‌هایش باشد.

مطالعه در فضای خصوصی را به بچه‌ها یاد بدهید. از آنها بخواهید تا کتاب‌های خود را جا‌به‌جا و قفسه‌های کتابخانه را بررسی کنند تا فضای مطالعاتی‌شان جذاب باشد.

نظری بدهید

There are no products