از آنجا که شخصیت هر فرد از ابتدای تولد پایه ریزی میشود، و شخصیت کودک در خانواده شکل میگیرد و تمام سالهای اولیه زندگی همراه والدین میگذرد، نقش آنها در رشد و تکامل کودک بسیار مهم است. والدین کتابخوان، کودک کتابخوان نیز تربیت میکنند.
کتاب در زندگی کودک کتابخوان
با یک کتاب خوب انسان ساخته میشود، رشد میکند و برای حرکت آماده میشود. اگر خانواده راههای صحیح مطالعه و کتابخوانی را به کودک آموزش دهد و فرد از همان سنین کودکی به مطالعه عادت کند، به رشد اخلاقی خواهد رسید.
جعفر بای آسیب شناس کودک، اظهار داشت: کودک با شنیدن قصه، آرزوهای خود را می سازد، بسیاری از ناراحتیهای روحی و نگرانیهای خود را با شنیدن قصه برطرف میکند و گاه با گذاشتن خود به جای شخصیتهای قصه تجربههای ارزشمندی در درون خود بدست می آورد.
وی افزود: خواندن کتابهایی با موضوعات مختلف اجتماعی، فرهنگی، هنری و ادبی به طور غیر مستقیم آموختههای دانش آموزان را در ذهنشان ماندگارتر میکند.
به گفته زهرا فتحی، مدرس دانشگاه و مدير انتشارات آستان جانان، والدين كتابخوان در تربيت فرزندان خود با مشكلات كمتري روبه رو خواهند بود زيرا یک کودک کتابخوان به لطف داشتن والديني با اطلاعات و معلومات بالا از قدرت درك و فهم بيشتري نسبت به همسالان خود برخوردار است.
نقش مدرسه در ترویج کتابخوانی
نقش ناشران در فرهنگ کتابخوانی
دسته بندی: مقالات
برچسبها آموزش کتابخوانی, فرهنگ مطالعه, کتاب, کودک کتابخوان, مطالعه, والدین کتابخوان
نظری بدهید
لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
بدون دیدگاه