اطلاعات تماس

آدرس و تماس با انتشارات عارف کامل : میدان انقلاب (ضلع جنوب شرقی )- کوچه آبرو - پلاک 2 -واحد 48 تلفن : 66494286-09128040484

ویژگی های یک کتاب خوب برای کودکان

کتاب خوب , کتاب کودک , کتابخوانی , علاقه به کتاب

همه ما میدانیم که کتاب و علاقه به کتابخوانی از جمله عادت‌هایی است که باید از دوران کودکی پایه‌های آن‌ پی ریزی شود. در این بخش قصد داریم تا شما را با ویژگی های یک کتاب خوب برای کودکان آشنا کنیم.

‌اگر در رشد و گسترش مهارت ‌های مورد نیاز کودک برای خواندن به او کمک کنید، یادگیری خواندن برای فرزندتان آسان ‌تر خواهد شد.

همان گونه که در برداشتن نخستین گام های کودک مراقب او هستید، باید در یادگیری نخستین واژگان نیز به او کمک کنید. 

می ‌توانید از طریق بازی های موردعلاقه و سرگرمی ها و شراکت در اوقات فراغت، در فرزندتان علاقه به خواندن را ایجاد کنید، اما مهم است که سخت نگیرید، و پافشاری نکنید.

ویژگی های یک کتاب خوب برای کودکان:

  • پایان باز 

از ویژگی های یک کتاب خوب، به چالش کشاندن مخاطب آن است. مخاطب با خود درگیر شود، داستان پایان مشخصی نداشته باشد و مخاطب فکر کند چه اتفاقی قرار است بیفتد.

کودک، مطابق با فکر و برداشتش از داستان و شخصیت های آن، پایان داستان را پیش بینی کند.
یکی از نویسندگانی که در این راستا خوب کار کرده، آقای احمد اکبرپور از نویسندگان ایرانی است که کتابهای کودکش عالی هستند.
در کتاب های ”بفرمایید عینک، مادام سوسکه” و “کنسرت های فیل بی جنبه”  پرونده داستان بسته نیست و با یک سوال از مخاطب می خواهد تشخیص دهد شخصیت داستان چه کاری انجام خواهد داد و یا چه اتفاقی قرار است رخ دهد. در اوج داستان، نتیجه و پایان به مخاطب واگذار میشود.

  • ترغیب به فکر کردن

کتاب خوب،کتابی است که نتیجه نداشته باشد. پیام داستان به صراحت به مخاطب منتقل نشود. خواننده در برابر نویسنده منفعل نباشد؛ بلکه قصه موجب شود خواننده به فکر ترغیب شود.

قرآن به پیامبر می فرماید:(فاقصص القصص لعلّهم یتفکرون). “پس، داستان بگو، داستانی تا که ایشان بیندیشند.”(سوره اعراف،آیه ۱۷۶)

  • پرسشگری شخصیت قصه

قصه نشان دهد شخصیت اصلی داستان، پرسشگر، جستجوگر و به دنبال چیزی است.
مثلا در قصه “جینی قورباغه خوبی باش” قورباغه بعد از این که مادرش به او می گوید: وقتی رفتی مدرسه، قورباغه خوبی باش. برای او سوال ایجاد می شود که خوب بودن یعنی چی؟ چه کاری کنم خوب هستم؟
این ابهام، برای کودک درگیری ذهنی ایجاد می کند و او را ترغیب می کند که پرسشگر باشد.

مخاطب با شخصیت اصلی داستان هم ذات پنداری می کند و روحیه جستجوگری در او تقویت می شود.
در قصه، قورباغه برای رفع دغدغه ذهنی اش، ابتدا با خودش فکر می کند، سپس با دوستانش مشورت می کند و در نهایت سراغ معلمش می رود. کتاب بصورتی غیر مستقیم به کودک شیوه رسیدن به پاسخ را آموزش می دهد.

 

 

نوشته: اسماعیل آذری نژاد 

نظری بدهید

There are no products