29
فروردین.1399
در این مقاله می خواهیم به موضوع چگونه کودک خود را به مطالعه علاقه مند کنیم؟ بپرداازیم.
علاقه داشتن فرزندان به کتاب، می تواند به فرزند شما کمک کند نه تنها مهارت های زبانی، بلکه مهارت های سواد آموزی را نیز ایجاد کند و بخش مهمی از یادگیری در طول زندگی او است.
حتما این سوال برای شما نیز پیش آمده است که چگونه کودک خود را به مطالعه علاقه مند کنیم؟
در جواب سوال شما باید بگوییم که نویسنده کتاب های کودک همیشه روش های ساده ای برای آشنایی کودکان با داستان پردازی و کمک به آنها در هنگام خواندن کتاب پیدا و ارائه می دهند.
- خواندن و قصه گویی برای حفظ هویت فرهنگی ، رشد و تقویت مغز و ایجاد حس کنجکاوی برای کودکان بسیار مهم است.
- کتاب قصه ها را در دسترس کودک قرار دهید تا با مفهوم خواندن آشنا شود.
- بگذارید بچه ها کتاب ها را خودشان انتخاب کنند.
- به علاقه کودک خود توجه کنید و او را به به خواندن موضوعات و کتاب هایی که علاقه دارد تشویق کنید.
- در روز یک زمان را برای کودکتان درنظر بگیرید و با او کتاب بخوانید. بهترین زمان کتاب خواندن برای کودکان هنگام خواب است. با فرزندان کوچکتر خود کتاب را با صدای بلند بخوانید.
- محیط پیرامون کودک را با آواها و گوش دادن به داستان و قصه های کودکانه آشنا کنید تا پیش زمینه ای برای علاقه به خواندن در آن ها ایجاد شود.
- خواندن را در زندگی روزمره خود جای دهید، هشدارهای راهنمایی و رانندگی، تابلو اعلانات، دستورالعمل ها و … را با صدای بلند بخوانید.
- بخش عمده ای از آنچه کودک شما در مورد جهان می آموزد از طریق مشاهده و کاوش حاصل می شود. می توانید برای اجرا شدن این کار و ایجاد علاقه کودک به خواندن باهم درست کردن یک کتاب را شروع کنید. مثلا: مثلا از کودک خود بخواهید یک داستان که در ذهن خود دارد را برای شما تعریف کند و شما براساس آن داستان از تصاویر و نقاشی های مرتبط استفاده کنید و آن ها را بر روی کاغذ بیاورید.
- بعد از اینکه کودکتان کتابی را خواند باهم تعامل کنید، درباره کتاب با او صحبت کنید و درباره آنچه که مطالعه کرده از او سوال کنید.
- برای کتاب خواندن کودک خود هدف تعیین کنید. مثلا بگویید تا تعطیلات کریسمس دو یا سه کتاب مورد علاقه خود را می تواند بخواند وبرای یکی از داستان هایش برنامه ای اجرا و آن را را برای شما بازی کند.
- خواندن کتاب به ویژه در سال های اولیه کودک لازم است. نیازی به خواندن متن کتاب نیست. درعوض، با تصاویر موجود در کتاب ارتباط برقرار کنید. صداهایی را ایجاد کنید که با مردم، حیوانات یا اشیاء نمایش داده شده مطابقت داشته باشند: صداهای بلند برای شخصیت هایی مانند خرس یا صداهای کم و ترسان برای شخصیت هایی مانند موش ها. همچنین آواز خواندن یا خواندن ریتمیک می تواند به توجه کودک برای شنیدن صدای شما کمک کند.
دسته بندی: مقالات
نظری بدهید
لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
بدون دیدگاه