در این مقاله می خواهیم درباره اهمیت آموزش جدول ضرب با شما صحبت کنیم.
به خاطر سپردن قواعد و یادگیری جدول ضرب که در سنین بالاتر برای کودک شناخته می شود، برای فرزندان شما بسیار مهم است.
بعضا دانش آموزان هنگام یادگیری مهارت های پیشرفته ریاضی، دچار مشکل می شوند، مانند مشکلی که ممکن است در انجام معاملات روزانه مانند خرید کالا در فروشگاه پیش بیاید.
ریاضیات یکی از کلیدهای اصلی درک جهان محسوب می شود.
شما وقتی چیزی را واقعا درک می کنید که بتوانید آن را بسازید. در این مورد نیز باید گفت که اگر دانش آموز چیزی را نسازد و فقط شما سعی کنید آن را برای کودک شرح دهید، کودک این مطلب را وا قعا یاد نمی گیرد، واقعا آن را درک نمی کند، بدون ذره ای شناخت و کسب تجربه در این آموزش فقط آن را از حفظ می کند.
بعضی اوقات هنگام صحبت با فرزندانمان ممکن است کودک به صحبت های ما گوش ندهد و با تذکر مداوم ما در آن ها ایجاد بی اعتمادی و سرخوردگی ایجاد کند.
همچنین درباره اهمیت آموزش جدول ضرب باید به این نکات توجه داشت.
در اینجا سه نکته وجود دارد که به شما در ترغیب کودک برای گوش دادن هنگام آموزش جدول ضرب و هر نوع آموزش دیگری به آن ها کمک می کند:
- به آنها نزدیک شوید.
- قبل از صحبت با آنها ارتباط چشمی برقرار کنید.
- یادآوری کلمات مهم! مثلا از فرزندان خود بخواهید آنچه را که به آن ها گفته اید تکرار کنند.
در تدریس مفهوم ضرب و خواص آن، اگرمراحل قدم به قدم جلو رفته باشیم دانش آموز آن را یاد می گیرد یعنی طوطی وار فوراً جواب نمی دهد بلکه باکمی تامل جواب می دهد. این درنگ کردن فراگیر،نشان دهنده ی، ارائه ی استدلال و کاربرد منطق ضرب می باشد.
مثلا برای یادگیری جدول ضرب تصور کند که اگر در هر دسته 5 تا باشد سه دسته یعنی 3 پنج تا و ضرب 5 ×3 را راحت جواب می دهد.
همان طورکه می دانید مفهوم حفظ کردن، به معنی نگه داری و مواظبت ازچیزی بدون کم وکاست وبدون تغییر و تحوّل،که با ذهن و فکر سیّال و تفکر انتقادی وجستجوگری انسان مغایرت دارد.پس حفظ صرف طوطی وارصحیح نیست.
راه كارهای علمی برای درك مفاهيم ضرب
- مشاركت دانشآموزان در ساختن ابزار
- مشاركت دانشآموزان در فرايند ياددهي ـ يادگيري
- آموزش خانواده
- كاربردي كردن مسائل مربوط به ضرب در زندگي
- استفاده از الگوها و روشهاي فعال تدريس
- تعيين نگرش معلمان
- اجراي راهكارها
قبل از هر چیز دانش آموز باید مفهوم دسته بندی و تعداد اعضای هر دسته را بشناسد. او باید صبر داشته باشد و به مرور جدول ضرب را یاد بگیرد. تنوع طلبی در آموزش، استفاده از بازی در ریاضی نیز به یادگیری سریع جدول ضرب کمک خواهد کرد. والدین باید از تند خویی، تنبیه و پرخاشگری پرهیز کنند زیرا عکس این موضوع میتواند اثرات نامطلوبی داشته باشد. هر معلمی ممکن است با روش خاص خود جدول ضرب را تدریس کند. روش های مناسبی مانند بازی با تاس، اسب سواری ، خط بازی وجود دارد.
اگر دانش آموز در موقعیت یادگیری قرار بگیرد، ذهنش بیشتر به کار می افتد و با دریافت یک کلیّت از هر چیزی، درباره آن کنجکاو می شود و به دنبال آن می رود.
روش فعّال: هرچه مفاهیم علوم مخصوصاً ریاضی، با مشاهده مستقیم و تجربه ی کودک همراه باشد، ساختار شکل دهی دانش و یادگیری او در ذهنش صحیح تر، آسان تر و پایدارتر خواهد بود.
زیرا به نظرپیاژه، منطق عمل مقدّم برمنطق تفکّر است. این روش هم به صورت فردی و هم گروهی قابل اجرا است.
دسته بندی: مقالات
نظری بدهید
لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
بدون دیدگاه