پازل ها ارتباط و اتصال بین اجزای مغز را تقویت می کنند. این اسباب بازی فکری، زمینه ایجاد افکار جدید و نوآورانه را در مغز با سرعت بالا فراهم می کند. جورچین ها برای تمام سنین مفید هستند، اما چون کودکان در سن رشد هستند و بهترین شرایط مغزی را برای تقویت و تکامل ذهنی دارند، درست کردن پازل از همه بیشتر برای کودکان مفید است.
باعث افزایش دقت و تمرکز در بینایی و حس لامسه کودک می شود. تشخیص رنگ، فرم، اندازه و شکل را در کودک تقویت می بخشد. قوه تکلم کودک را پرورش داده و دامنه واژگان جدید را افزایش می دهد. حافظه کودک را تقویت می کند. حرکات ظریف دست و تطابق چشم و دست کودک را تقویت می کند و همیچنین یاد می گیرد که اجزا، شکل اصلی را تشکیل می دهند.
کودک یاد می گیرد که هر یک از قطعات پازل، جزئی از تصویر است و با نبودن هر قطعه، تصویر ناقص خواهد بود. کودک برای کامل کردن طرح مجبور است رنگ ها و طرح اصلی را به خاطر بسپارد و جهت خطوط را دنبال کند. مهارت در این کار به یادگیری خواندن و نوشتن کودک کمک خواهد کرد.
برای یادگیری مفاهیمی مثل مکان، اندازه و شکل های هندسی مؤثر و مفید است. ذوق هنری کودک با دیدن پازل های فصول مختلف رشد و پرورش می یابد. توجه کودک را جلب کرده و باعث رشد مهارتهای شناختی او می شود. اعتماد به نفس و احساس رضایت درونی کودک پس از تکمیل یک پازل (به شرط متناسب بودن آن با سن کودک ) پرورش داده میشود.
به وسیله پازل کودک مفهوم نظم را درک می کند و تفکر منطقی در او ایجاد می شود. حس کنجکاوی کودک را تحریک می کند کودک را وادار می سازد تا قوای ذهنی خود را در جهت رسیدن به هدف به کار گیرد. این بازی به کودک می آموزد که چگونه از راه منطقی به حل مسئله بپردازد.
پازل ها در واقع تمرینی برای حافظه کوتاه مدت و حافظه بصری شما هستند. این قطعات حافظه بطور منظم هنگامی که در صدد درست کردن و تکمیل پازل هستید، مورد استفاده قرار میگیرند.
پازلها بخش مهمی از دوران کودکی همه ما بودند. فرقی نمیکند چه سنی داشته باشید، پازلها ابزار خوبی برای ذهن و مغز شما هستند. چیدن پازل ها کنار هم مهارتهای شناختی را فراخوانی میکند و شرایطی برای مغز شما فراهم میکند تا مغزتان بتواند مسائل زیادی را حل کند.
چیدن قطعات پازل باعث ایجاد هماهنگی عملکرد چشم و دست میشود و مهارتهای حرکتی و چابکی را در افراد جوان و پیر تقویت کرده و بهبود میبخشد.
مغز ما انواع مختلفی از پیام رسان های عصبی را تولید می کند که به نواحی مختلف مغز کمک می کنند با هم و با بقیه نواحی سیستم عصبی بدن ارتباط برقرار کنند. جورچین ها و پازل ها در ترشح دوپامین موثر هستند. در طول مراحل مختلف ساخت جورچین، کودک با موفقیت های کوچک و بزرگ در زمینه حل مسائل روبه رو می شود و این موفقیت ها باعث ترشح دوپامین می شوند که در ایجاد حس و حال روحی خوب و مثبت موثر است. با استفاده از پازل های مکعبی، مفهوم سطح و حجم و ارتفاع را یاد می گیرد.
دسته بندی: مقالات
بدون دیدگاه