یک روش صحیح مطالعه میتواند بسیاری از مشکلات تحصیلی دانش آموزان را از بین ببرد. تحقیقات نشان داده افرادی که در زمینه تحصیل موفق بودهاند، روشی اصولی برای مطالعه داشتند.
عدهای فقط مطالب را حفظ میکنند، بطوری که یادگیری معنا و مفاهیم صورت نمیگیرد، این امر موجب فراموش شدن مطالب بعد از مدتی میشود.
برای آنکه مطلبی کاملا آموخته شده و با اندوختههای پیشین پیوند یابد، باید حتما معنا داشته باشد. قبل از اینکه خود را محکوم به نداشتن استعداد درس خواندن ، کمبود هوش ، کمبود علاقه ، عدم توانایی و … کنیم، بهتر است نواقص خود را در مطالعه کردن پیدا و به اصلاح آنها بپردازیم.
انواع روش صحیح مطالعه
1. خواندن و نوشتن:
مطالعه فرایندی فعال و پویا است، بنابراین برای رسیدن به این هدف باید از تمام حواس خود برای درک صحیح مطالعه استفاده کنید.
باید با چشمان خود مطالب را بخوانید، و در زمان موردنیاز مطالب را بلند بلند تکرار و نکات مهم را یادداشت کنید تا حضوری فعال و همه جانبه در یادگیری داشته باشید.
2. خط کشی نکات مهم:
در این روش بعضی از افراد به جای تمرکز و توجه بر یادگیری و درک مطالب، ذهنشان معطوف به خط کشیدن زیر نکات مهم میشود. روش صحیح خط کشیدن زیر نکات مهم بدین شکل است که ابتدا باید مطالب را بخوانید و مفهوم را کاملاً درک کنید و سپس زیر نکات مهم خط بکشید.
3. حاشیه نویسی:
این روش برای درک عمیق مطالب و خواندن کتب درسی کافی نیست ولی میتواند برای یادگیری مطالبی که از اهمیتی چندان برخوردار نیستند، مورد استفاده قرار گیرد.
4. خلاصه نویسی:
در این روش شما ابتدا مطالب را میخوانید و آنچه را که درک کردهاید، به صورت خلاصه در دفتر یادداشت میکنید.
5. کلید برداری:
روشی بسیار مناسب برای خواندن و نوشتن است، زیرا در این روش شما بعد از درک مطالب، به صورت کلیدی کوتاهترین، راحتترین، بهترین و پرمعنی ترین کلمه ای را که با دیدن آن، مفهوم جمله برایتان تداعی میشود به خاطر می آورید.
دسته بندی: مقالات
برچسبها روش های مطالعه, کتاب مفید, کتاب مناسب, مطالعه کتاب, مطالعه مفید, یادگیری بهتر
نظری بدهید
لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
بدون دیدگاه