14
بهمن.1398
درباره تاثیر و اهمیت داستان بر رشد خلاقیت کودکان متخصصان و روان شناسان کودک بر این معتقند که با خواندن داستان ، علاوه بر شناساندن صداي والدين، صحبت كردن براي كودك راحت ميشود و كلمات را صحيح و كامل ادا معنی کلمات را می فهمد و در ذهن خود تحلیل می کند.
- در داستان های کودکانه روش هایی برای آموزش ارزشهای اجتماعی و اخلاقی استفاده شده است. همچنین طرح مسائل هیجان انگیز و در داستان ها باعث میشود کودکان از شنیدن داستان لذت ببرند.
- همچنین در تاثیر و اهمیت داستان بر رشد خلاقیت کودکان به این نکته توجه کنید که اهمیت داستان فقط موجب رشد خلاقیت کودک نمی شود بلکه کمک می کند تا جزییاتی که بیانگر مشکلات و کشمکشهای درونی او است به راه حلهای فردی برسد. مثلا کودکی که در برابر خورن غذا مقاومت میکند و با اصرارهای پدر و مادر حاضر به خوردن غذا نیست، اگر به طور اتفاقی به یک داستان آموزشی درباره خوردن غذا روبرو شود آن را می خواند و در ذهن خود شخصیت اصلی داستان را تحلیل میکند و می تواند مسئله غذا خوردن را برای خود حل کند.
- داستان باید با همهٔ جنبههای شخصیتی کودک ارتباط داشته باشد و از نیازهای کودکانه او سواستفاده نکند.
- داستان باید باید نیازهای درونی کودک را جدی بگیرد و اعتماد به نفس او را به خود و آینده و راهی که در پیش دارد تقویت کند.
- آگاهی دادن به کودک دربارهٔ دنیایی که در آن زندگی میکند، پرورش عادتهای مفید و ایجاد عزت نفس و حس استقلال طلبی و گسترش خلاقیت از مهم ترین هدفهایی است که در داستان های کودکانه باید رعایت شود.
- با خواندن داستان و صحبت در باره آن قدرت تکلم و ذهن کودک تقویت می شود و همچنین کلمات جدیدی را یاد می گیرد.
- کودک با خواندن داستان مهارتهایی مثل خوب دیدن، خوب شنیدن، پرسیدن و به دنبال پاسخ بودن را به دست میآورد.
- توجه داشته باشید کتاب داستان هایی که برای کودکان انتخاب میشود باید جذاب، عمیق و شیرین باشند و با تجربهها، نیازها، علایق و تواناییهای آنها هماهنگ و به کنجکاویها و آرمانهای بلند پروازانهٔ آنها پاسخ دهد.
- یک کتاب داستان مناسب، تخیل کودک را تقویت میکند و بر تجربههای او میافزاید و همچنین او را به خواندن علاقه مند میکند.
نظری بدهید
لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
بدون دیدگاه